Nieuwsbrief VHV.eu

  • Nieuwsbrief 5 - Herfstvakantie 2019
  • Publicatiedatum: 30 augustus 2019


In de Herfstuitgave van deze nieuwsbrief:
  1. Herfst - het grote genieten
  2. Herfst - de jacht
  3. Recensies op Facebook
  4. Beschikbaarheid in de herfstvakantie
  5. Ideeën voor een gezinsvakantie

 
Herfst - het grote genieten
Herfst, elders grijs en grauw, terwijl je in de Ardennen vaak geniet van prachtige herfstkleuren en frisse lucht. De bossen kleuren schitterend rood, verliezen hun blad en zorgen voor een bijzondere sfeer. Dit is een mooie periode om wandelingen te maken en te genieten van de wisselende landschappen. In deze tijd van het jaar staat er ook wild op het menu van de Ardense restaurants. Lekker genieten dus.
Genieten op het water kan in september en vaak ook nog in oktober. Het waterpeil is nog best hoog, perfect voor raften en kanovaren. Maar ook mountainbiken door de mistige bossen is voor menigeen een aanrader.
In de maand november is er nog steeds van alles te doen. Er zijn talloze wandelingen en u kunt deelnemen aan een leuke stadswandeling in Durbuy met aansluitend een proeverij van streekproducten. Genieten van heerlijke bieren, kazen en Ardense ham in het kleinste stadje van de wereld.
Mocht het toch wat fris zijn, wat is na een wandeling dan lekkerder dan een kop hete chocolade. Daarom een tip voor liefhebbers: bezoek eens het Chocolademuseum Defroidmont in Briscol (Erezée). Een korte rondleiding vertelt de geschiedenis van de chocoladeboon tot chocolade en in de winkel valt er dan veel, héél veel van te kopen.
Tot slot, wie meer over de herfst in de Ardennen wil weten die leze mijn eerdere blog.

Herfst - de jacht
In de grote bossen van de Ardennen wordt vooral gejaagd op drie soorten groot wild: herten, everzwijnen en reeën. Klopjachten worden op de meeste plekken georganiseerd van september tot half januari. Affiches in het bos kondigen de jachten aan en jagers zijn ook verplicht om minimaal 48 uur van tevoren bij de ingang van het bos rode verbodsborden en/of lintafzettingen aan te brengen met het tijdstip van de jacht en een verbod om in het bos te wandelen. Negeer nóóit mededelingen bij een pad of een lintafzetting, dat kan heel gevaarlijk zijn.
Het jachtseizoen betekent ook dat de restaurants in de streek weer een verse portie wild geleverd krijgen. De Belgische Ardennen zijn altijd al een uitstekende bestemming voor fijnproevers, maar tijdens het jachtseizoen worden ze nog meer in de watten gelegd. Veel Ardense restaurants zijn gespecialiseerd in de bereiding van everzwijn. Maar een stoofpotje met rode kool en appeltjes smaakt ook niet verkeerd. Chef-koks aarzelen soms niet om een scheut Belgisch bier in hun gerechten te verwerken, een prima idee!

Recensies op Facebook
Wij hebben al enige tijd ook een pagina op Facebook waarop soms ook recensies worden geplaatst: gemiddelde eindscore 4,6 uit 5. Wij zitten inmiddels op een 106-tal volgers waar wij best blij mee zijn. Zij vinden regelmatig in hun eigen tijdlijn toeristische tips maar ook mooie aanbiedingen. Wij nodigen onze huurders graag uit om hun ervaringen, leuke tips en/of een recensie op onze Facebook-pagina te plaatsen. De meeste recensies komen overigens via email. U vindt ze, inclusief de ster-vertaling, op de site bij de afzonderlijke huizen.
 

Beschikbaarheid in schoolvakantie NL en Be

  
 
Herfstvakantie NL Zuid
 
Momenteel beschikbaar zijn:
Beffe-HR (4 p., foto), Beffe-JV (4 p.), Beffe-2 (6 p.)
 
 
Beffe-HR 4 personen
 

 
Herfstvakantie NL Noord/Midden
 
Momenteel beschikbaar zijn:
Beffe-JV (4 p.), Beffe-2 (6 p., foto)
 
 
Magoster-1 6 personen
 

 
Herfstvakantie Vlaanderen
 
Beffe-JV (4 p., foto), Beffe-2 (6 p.)
 
 
Beffe-JV 4 personen
 

 
Ideeën voor een gezinsvakantie
Hebben de kinderen het naar hun zin dan hebben Papa en Mama pas óók echt vakantie. Daarom nog wat tips voor de komende maanden:

 
Tot slot
Heeft u een vraag over een huisje, een aanbieding of over een evenement in de omgeving van onze huizen, laat het ons weten. Waar mogelijk helpen wij u graag.