Nieuwsbrief VHV.eu

  • Nieuwsbrief 6 - Nieuwjaarswens 2019
  • Publicatiedatum: 3 november 2019


In de novemberuitgave van deze nieuwsbrief:
  1. Kerstmarkten omgeving La Roche
  2. Verhuur Marcouray-1 stopt
  3. Beschikbare huizen Kerstvakantie
  4. In november bent u óók welkom

 
Kerstmarkten in Luik, Durbuy en Marche
De kerstmarkt Luik, mag je eigenlijk geen kerstmarkt meer noemen. Het begon ooit dan wel als een kerstmarkt, vandaag de dag is het meer een kerstdorp geworden. Het dorp bestaat uit 200 kramen, kronkelige straatjes, een dorpsraad en haar eigen inwoners. Voor vijf weken is Luik in de ban van kerst en herrijst een nieuw dorp zich in het centrum van Luik.
Je kunt er van alles en nog wat vinden. Je kan hier kerstballen kopen of kerstbeeldjes, maar ook sieraden, kleding, hapjes en drankjes. Wat je ook zoekt: op de kerstmarkt Luik vind je het!
De kerstmarkt in Durbuy is geheel anders. In de aanloop naar de kerstdagen word je in daar alvast in de stemming gebracht: twinkelende lichtjes, feestelijke decoratie en vrolijk kerstgezang zorgen voor een harmonieuze kerstsfeer. Het begint al in het laatste weekend van november. In de oude stad, in het park Roi Baudouin en op het plein vind je ieder weekend een knusse kerstmarkt, waar je van alles kunt kopen. Een ijsbaan(tje) biedt verder plezier aan jong en oud.
Verder biedt Marche-en-Famenne in de laatste decemberweekenden een - wat zij noemen - Kerststad op het Place aux Foires.
Tot slot iets over vuurwerk. In tegenstelling tot Nederland wordt er op Oudejaarsavond in België nauwelijks vuurwerk afgestoken, wel zo prettig voor angstige honden. Maar grote kans dat het vuurwerk dat u wél ziet door Nederlanders is afgestoken.

 
Verhuur Marcouray-1 stopt m.i.v. 1 januari 2020
Het is jammer maar de eigenaar van Marcouray-1 heeft besloten de verhuur van zijn vakantiewoning m.i.v. het nieuwe jaar te beëindigen. Dit huis heeft in de afgelopen jaren veel gasten gehad en dat was niet voor niets. Maar het is niet anders en voor huurders die met maximaal 6 personen kwamen hebben we met Beffe-2, Magoster-RJ en Magoster-1 hopelijk mooie alternatieven. Maar de huizen voor maximaal 4 personen mogen er σσk wezen.

 
Voor eind december zijn er nog huizen beschikbaar!

 
Kerstweek
 
Momenteel is nog beschikbaar Beffe-JV (4 personen, foto), Beffe-2 (6+2 personen, 21-26 dec, vraag offerte!) en Beffe-LV (12 personen).
 
 
Beffe-JV 4 personen
 

 
Jaarwisseling/Sylvester
 
Momenteel is nog beschikbaar Magoster-RJ (6 personen, v.a. 29 dec, foto).
 
 
Magoster-RJ 6 personen
 

In november bent u óók welkom
November is weliswaar geen courante vakantiemaand, het is geen verkeerde. Het is heerlijk rustig in de Ardennen en vaak nog met fraai herfstweer. De natuur is op zijn 'herfstmooist'. Wildliefhebbers krijgen een uitgebreide keuze aan culinaire zaken voorgeschoteld. En vaak hebben wij ook nog mooie aanbiedingen in die maand, dus ik zou bijna zeggen, wat weerhoudt u?

 
Tot slot...
wijzen wij nog op de mogelijkheid van overwinteren in Portugal. Heeft u een vraag over een huisje, een aanbieding of over een evenement in de omgeving van onze huizen? Laat het ons weten svp, waar mogelijk helpen wij u graag aan een antwoord.