Nieuwsbrief VHV.eu

 • Nieuwsbrief 4 - Naar de Ardennen!
 • Publicatiedatum: 5 juni 2020


 1. Hoera, we mogen weer...
 2. Nog beschikbare vakantiehuizen
 3. Het Covid-19 virus is nog niet weg
 4. Ideeën voor een gezinsvakantie
 

Hoera, wij zijn weer welkom!
De Belgische Overheid heeft onlangs de coronamaatregelen versoepeld waardoor de grensovergang NL==>BE voor toeristen vanaf 15 juni weer is toegestaan. Voor Belgen is verblijf in de zogenoemde tweede verblijven zelfs vanaf 8 juni al weer mogelijk.
U leest er meer over op onze site Vakantiehuisverhuur EU of op onze Facebook-pagina. U vindt daar ook een verwijzing naar een Belgische nieuwssite voor actueel coronanieuws en in België nog van kracht zijnde coronamaatregelen. Behalve het aanhouden van 1½ mtr afstand is daar bijvoorbeeld ook de beperking van bewoning met maximaal 10 personen.

 
Nog beschikbare vakantiehuizen
Na de weken durende lockdown is er grote behoefte aan weer buiten te kunnen zijn. Wel, de Ardennen hebben veel "buiten" en dan nog mooie ook. Daarom, U bent weer welkom! De site wordt vrijwel dagelijks geactualiseerd dus kijken of het huis van uw voorkeur nog beschikbaar is kan hier. En voor hen die al geboekt hebben is er nu dus meer zekerheid dat hun vakantie doorgang vindt.

 
Het Covid-19 virus is nog niet weg
Dat is niet iets om onrustig van te worden maar om te bevorderen dat het ook weg blijft hebben wij een aantal extra maatregelen getroffen. Een huurder kan daar zelf overigens óók aan bijdragen. E.e.a. wordt toegelicht in de documentatie die circa drie weken vóór aankomst in het vakantiehuis aan de huurder wordt toegezonden.

 
Ideeën voor een gezinsvakantie
Hebben de kinderen het naar hun zin, pas dan hebben Papa en Mama óók echt vakantie. Daarom nog wat tips voor de komende maanden:

 • Geef je kinderen de kans de wereld van het bos op speelse manier te ontdekken, Parc Chlorophylle.
 • Het wildpark bij La Roche-en-Ardenne met ook nog eens - en vrij toegankelijk - heel veel speeltoestellen.
 • Astronaut voor één dag in het Euro Space Center.
 • Je kinderen archeologen voor een dag in het Archeoforum van Luik (site is helaas alleen franstalig).
 • Ridder of prinses? Ga op veroveringstocht in de versterkte burcht van Bouillon met het hele gezin.
 • Houtopia, een recreatief in- en outdoorcentrum met een avonturen- en belevingsparcours voor kinderen.
 • Plopsa Coo, een waterval vol avonturen voor je kinderen.
 • Het toeristische treintje van Erezéé; een leuke rit in een oud trammetje door de vallei van de Aisne. Maar let op, buiten het hoogseizoen alleen in de weekenden, raadpleeg hun website!.
 • Jammer, het Doolhof van Barvaux blijft dit jaar vanwege de coronacrisis helaas gesloten.

 
Tot slot
Heeft u een vraag over een huisje, een aanbieding of over een evenement in de omgeving van onze huizen, laat het ons weten. Waar mogelijk helpen wij u graag.