Frankrijk – Informatie omgeving

[weaver_breadcrumbs class='alt-class' style='font-size: 11px;']

Belangrijke bezienswaardigheden departement Lot

 • Welkom in de prachtige Lot, gelegen in het hart van Zuidwest-Frankrijk. Onderweg naar de historische stad Figeac ziet u meteen wat deze streek zo bijzonder maakt. De glooiende landschappen wisselen af met steile krijtrotswanden, vergezichten naar groene valleien en gele graanvelden. Het warme klimaat, ook in het voor- en najaar, en de sfeer in de dunbevolkte authentieke Franse dorpjes zorgen ervoor dat u zich snel in de Zuiderse levensstijl thuisvoelt.
 • Lauresses bevindt zich in het oosten van de Lot, tussen de historische steden Figeac en Aurillac. In vijf minuten rijdt u naar de bakker en kleine supermarkt, iets verderop in Maurs kunt u o.a. terecht bij een Intermarché, Aldi en iedere donderdag is hier de grote wekelijkse markt met alle streekproducten.
 • Waar u ook rijdt zal de rijke natuur u telkens opvallen. Links van Lauresses ligt het natuurpark Causses de Quercy met 1000 km wandelpaden door valleien, langs kalkplateaus en over graaslanden doorsneden met die typische stenen muurtjes. U kunt er eindeloos wandelen in de natuur over een oppervlakte van 175.000 ha!
 • Bij Cajarc liggen saffraanvelden die de akkers tijdens de herfst een paarse gloed geven. Aan de andere kant van Lauresses kunt u bij de Cantal de bergen in waar u ook kunt wandelen, mountainbiken, deltavliegen, etc.
 • Wereldbekend zijn de dorpen Saint-Cirq-Lapopie en Rocamadour die sinds jaar en dag behoren tot de mooiste en meest bezochte plaatsen van Frankrijk. Ook de kinderen hoeven zich hier niet te vervelen, er is een dierenpark, apenbos en er zijn dagelijks roofvogelshows.
 • Wijnliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Cahors, de hoofdstad van de Lot. Rij over de pont Valentré, het symbool van de stad, naar een van de domeinen om te proeven van deze heerlijke gitzwarte wijn.
Ga naar top pagina

Tips voor uitjes...
 • Aanrader voor de zomermaanden: elke week vinden er in de buurt dorpsfestiviteiten plaats met muziek, oude ambachten en allerlei eten. Kijk naar de affiches en kom mee aanschuiven aan de lange tafels voor een gezellige avond waar iedereen welkom is.
 • Het meer Lac du Tolerme ligt op 5 minuten en heeft voor iedereen wat wils. Vissen, zwemmen, waterfietsen, lopen langs het pad rond het meer of gewoon zonnen op het zandstrand. Ook zijn hier een kinderspeeltuin, waterglijbaan en 2 restaurantjes.
 • In Rocamadour is ook voor de kinderen heel wat te zien, in het apenbos mogen ze zelf de apen popcorn geven. En in Gramat is er op de terugweg ook nog een dierentuin, elke dag open tot 19.00 u.
 • Er zijn verschillende grotten waar prehistorische tekeningen te zien zijn. Onder begeleiding kunt u zelf op onderzoek kan gaan. De bekendste zijn die van Pech Merle.
 • Op weg naar Saint-Céré staat het renaissance kasteel Montal, een imposant kasteel met een rijke geschiedenis. Voor haar definitieve verhuizing naar het Louvre heeft de Mona Lisa hier nog twee jaar verborgen gelegen.
 • Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen te zien en te doen. In de gîte Lauresses_FS liggen boekjes met de mooiste wandel- en fietsroutes van de Lot, net als verschillende brochures met activiteiten en evenementen.
Ga naar top pagina