Ons doel is u te helpen een leuk vakantiehuis te vinden

Inmiddels vonden meer dan 2600 huurders hun vakantiehuis

Wij, Rudolph en Anja Smits, hebben al sinds 1986 ons chalet in Magoster. De Belgische Ardennen, een prachtige omgeving niet alleen voor familievakanties maar ook voor groepsgezelschappen. Doordat wij ons huis succesvol verhuurden vroegen andere huiseigenaren ons te helpen en ook hun huis op internet te zetten. En zo ontstond geleidelijk een mooie verzameling vakantiehuizen die alle hun eigen bewonderaars en herhaalbezoeken hebben. Maar ook verdwenen er huizen van de site omdat deze onvoldoende aan onze kwaliteitsnormen tegemoet kwamen. Want dat is ons doel: u te helpen bij het vinden van u een passend en goed gekwalificeerd vakantiehuis in - vooral - de Belgische Ardennen.
Wij bieden huizen van verschillende grootte.

Vakantiehuizen voor maximaal 4 personen

  • Beffe-HR, stenen huis, knus huisje met zonnige tuin met schaduwrijke plekken; wifi aanwezig.

Vakantiehuizen en chalets voor maximaal 6 personen

  • Beffe-2, stenen huis met sauna en jeu-de-boullesbaan; zicht op lieflijk valleitje.
  • Magoster-1, chalet met kilometers ver magnifiek uitzicht, privacy in grote tuin met twee terrassen, schommel, klimtouw en speeltoren met glijbaan.
  • Magoster-RJ, chalet, tegen bosrand met wandelpad direct het bos in; tuin met speelhuis voor kinderen.

Vakantiehuizen voor maximaal 8 personen

  • Marcouray-1, stenen huis bovenaan een berg en omringd door velden; mooie vergezichten; wellness-ruimte; jeu-de-boulles-baan.

Vakantiehuizen voor 10 personen of meer

  • Beffe-LV, maximaal 12 personen, gerenoveerde boerderij aan de rand van het dorpje Beffe; zeer luxe inrichting; wifi aanwezig; leuke speelkamer in voormalige koeienstal met o.a. tafelvoetbal, dart en biljart.
  • Dochamps-3a, 14 tot maximaal 24 personen, authentiek Ardense hoeve, in delen op te schalen en zo uitbreidbaar van 14 via 20 naar 24 personen; 2 sauna's en wifi aanwezig.
  • Fraiture-AV, maximaal 26 personen, authentiek en 300 jaar oud Ardens huis; tafelvoetbalspel en wifi aanwezig.

Wij helpen bij het vinden van leuke dagtrips of bezoeken aan toeristische attracties

Leuk voor de kinderen

Voor kinderen is er veel te doen. Wij noemen het leer- en speelpark Chlorophylle in Dochamps, het maisdoolhof in Barvaux en het wildpark op de Deisterberg bij La Roche-en-Ardenne. Maar er is nog veel meer. Voor meer informatie verwijzen wij graag naar de blog-index.

Uitdagingen voor volwassenen

Volwassenen, zo nemen wij gemakshalve even aan, komen vooral voor de natuur. Wel, dat treft want je vindt er overal prachtige en goed bewegwijzerde wandelingen. Wie (ook) wil presteren neemt de mountainbike mee (of huurt die) en volgt een van de vele uitgezette MTB-parcoursen of kan zich heuvel na heuvel met de racefiets volledig leegrijden. In de winter is skiën bij Baraque de Fraiture met zijn anderhalve kilometer lange skipiste een mogelijkheid. Maar ook langlaufen door de betoverend stille bossen is op vele plaatsen op uitgezette loipen mogelijk.
Overigens, op onze Facebook-pagina van Vakantiehuisverhuur posten wij regelmatig over leuke toeristische attrakties en evenementen. Zo kunnen wij u actueel informeren!

Geschiedenis en streekproducten

Wie interesse heeft voor de geschiedenis komt royaal aan zijn trekken. Zo zijn er de vele herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog, de middeleeuwse kastelen en overblijfselen uit de Romeinse tijd. Nog verder terug in de tijd? Dan zijn er bijvoorbeeld de menhirvelden van Wéris.
Wallonië heeft veel producenten van heerlijke bieren en ook wat gastronomie betreft heeft Wallonië bepaald geen verkeerde naam. Genieten dus!

Last-minutes

Wij hebben steeds vele aanbiedingen en last-minutes. Voor het ene huis een wat hogere korting, voor een ander wat minder. Maar in alle gevallen aantrekkelijk genoeg om te overwegen!

Beleef een onbezorgde tijd in de Belgische Ardennen

De Belgische Ardennen bieden voor elk wat wils en wij helpen u graag daar een mooi vakantiehuis te vinden. U wilt er graag een weekend, week of langer tussenuit? Zoek een mooi vakantiehuis op onze site en beleef de tijd van uw leven!
 
Tot slot, in een volgende blog gaan we wat meer gedetailleerd de verschillende huizen benoemen.