Gastronomie: Le Chateau de Rendeux

Het Chateau de Rendeux in Rendeux-Bas is gebouwd in de 17de eeuw. Tot de voormalige eigenaren behoren o.a. de families d’Harscamp en Orban de Xivry. Het Chateau is gelegen op een schitterend landgoed van 8 ha met wandelpaden en grasvelden en is gebouwd in bloksteen op de plaats waar vroeger een ridderhofstede stond. Het landgoed van Rendeux Saint-Lambert werd tijdens de 17de eeuw (1646) gebouwd door de Samres en maakte deel uit van het grondgebied van de Prinsen van Luik. Het gebouw onderging verschillende grondige veranderingen, onder meer in de 18de eeuw door Barthélemy de Monin. Dawance-Orban, schoonbroer van minister Frère-Orban, gaf de woning zijn edele uitstraling. In 1986 werd het kasteel van Rendeux door een grote brand gedeeltelijk vernield. Het werd verlaten en pas in 1997 door de huidige eigenaars gekocht.
Na 6 jaar van werken werd de woning in ere hersteld maar nu als 4-sterrenhotel en idem restaurant. Op hun site zeggen ze zelf dat “onze Franse eerste kok, tweede meester wijnkelner in België, die een internationale roem geniet en die de grootste Franse presidenten heeft gediend, het genoegen heeft u te ontvangen in een restaurant met een heerlijk kader en in een warme, verzorgde stemming”. En inderdaad, in onze gastenboeken vinden we regelmatig goede recensies.
In de zomer eet u buiten op de voorplaats. Een waar genoegen want soms waan je je even kasteelheer in vroeger tijden. Bijtijds reserveren is dan ook gewenst: 0032-84-370000, Route de Hotton, Rendeux-Bas.