Gastronomie: Au Comte d’Harscamp, Rendeux-Haut

Goede restaurants zijn er niet alleen in Frankrijk. Ze zijn er ook in Wallonië. Onder de titel “Gastronomie” introduceren wij graag als eerste het restaurant Au Comte d’Harscamp in Rendeux-Haut. Wij vinden regelmatig goede beoordelingen in onze gastenboeken – we komen er zelf ook graag – en willen u dit restaurant daarom als tip niet onthouden. Het restaurant is gevestigd in een oud gebouw in kalksteen dat vroeger dienst deed als hof van justitie. Wij sluiten niet uit dat een deel van het restaurant zelfs het toenmalige cachot betreft. De indeling weerspiegelt een middeleeuws karakter: het houtwerk, de zichtbare balken en houtvuur in de winter. U krijgt er heerlijke streekgerechten (en andere) maar ook de wijnkelder mag er zijn; men nodigt u graag uit daar uw eigen keuze te maken.
In de zomer kunt u op het terras buiten zitten met zicht op het beekje de Rys dat zich wat verder in de Ourthe voegt. De eigenaar is tevens de kok en een die zijn vak verstaat. Tijdig reserveren is daarom gewenst. U bereikt hen op 0032-475-530346. Het adres is Route de Marche 5, Rendeux-Haut.

Heeft u ook bijzondere ervaringen met een restaurant in de omgeving van de vakantiehuizen op deze site? Stuur ons dan uw reactie via het contactformulier. Wij geven uw tip hier graag aan derden door.